Прокурори готують документи, щоб вручити Дмитру Фірташу підозру за кордоном, - Матвєєва

Прокурори готують документи, щоб вручити Дмитру Фірташу підозру за кордоном, - Матвєєва

У межах викриття схеми розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України Служба безпеки України повідомила про підозру ще трьом керівникам облгазів. Прокурори готують документи, щоб вручити Дмитру Фірташу підозру за кордоном. Про це повідомили в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

Речниця Бюро економічної безпеки Альона Матвєєва розповіла, що підготовка відповідного подання - це дуже довга процедура співпраці з міжнародними інституціями.

"Так як Фірташ не знаходиться в державі, ми не можемо взяти і вручити підозру. Готуються документи, щоб йому за кордоном міжнародні служби вручили підозру. Якщо він буде знаходитися там, і всі документи будуть підготовлені, і все в найкращому випадку відбудеться - підозру вручать за кордоном", - додала вона.

У СБУ зазначили, що ці компанії фактично контролюються менеджментом "Регіональна газова компанія" ("РГК", афілійована до Фірташа), яке загалом управляє двадцятьма міськими та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у травні СБУ повідомила про підозру Дмитру Фірташу та вищому керівництву компаній, які перебувають у його власності. Слідчі відомства спільно з фахівцями бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили масштабну оборудку з розкрадання природного газу з української газотранспортної системи.

Головне