Прокуратура завершила розслідування вбивства письменника Вакуленка на Харківщині

Прокуратура завершила розслідування вбивства письменника Вакуленка на Харківщині

Правоохоронці завершили спецрозслідування щодо двох російських військових, які вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка та ще трьох українців під час окупації частини Харківської області. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Справу, фігурантами якої є два уродженця міста Луганськ, передали до суду. Встановлено, що окупанти з позивними "Лев" та "Удод" спершу намагалися схилити письменника Вакуленка до співпраці під час окупації Харківщини, а коли не вийшло, командир роти "Лев" наказав своєму побратиму-кулеметнику застрелити письменника. "Удод" вистрілив у чоловіка з пістолета Макарова.

Обом окупантам загрожує довічне увʼязнення.

Людей тримали в льосі в антисанітарних умовах, без світла, а також систематично били палками по всьому тілу.

Їм інкримінують також убивства ще трьох цивільних чоловіків. Серед них — колишній учасник АТО та двоє чоловіків, яких російські загарбники затримали у лісі.

Нагадаємо, в Чернігові у підвалі багатоквартирного будинку вибухнув невідомий предмет. У результаті загинув 60-річний чоловік.

Про це повідомляє пресслужба поліції Чернігівської області.

Інцидент стався 3 січня приблизно о 13:00. Поліція повідомила, що внаслідок вибуху загинув чоловік 1963 року народження.

Як писали "Ми-Україна" раніше, речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що Німеччина все ще не готова надати ракети Taurus попри те, що засуджує нещодавні масовані обстріли України. Про це повідомляє видання Tagesschau.

По цьому питанню "нема нового статусу", заявив представник уряду Штеффен Хебестрайт в Берліні. При цьому він підкреслив, що дії росії будуть вирішально осуждені Німеччиною.

"Масовані атаки на громадянську інфраструктуру є військовим злочином і абсолютно відворотні", — сказав Хебестрайт.

Головне