Продавали "туберкульоз": в Одесі голова лікарської комісії організувала злочинну схему

Продавали

В Одесі викрили голову лікарської комісії одного з медичних закладів та двох її спільників в організації схеми ухилення від мобілізації. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури голові лікарської консультативної комісії одного з медичних закладів Одеси повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди та службовому підробленні (ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Також повідомили про підозру двом спільникам голови комісії, через яких вона одержувала неправомірну вигоду від військовозобов’язаних громадян України.

За даними слідства, підозрювана організувала схему з одержання хабарів за виготовлення виписок із медичної карти амбулаторного хворого із зазначенням фіктивного діагнозу, що дозволить уникнути призову на військову службу під час мобілізації. 

За 1500 доларів "хворі" отримували виписку з діагнозом – туберкульоз.

Надалі ці медичні довідки передавалися до територіальних центрів комплектування, на підставі чого чоловіків визнавали непридатним до військової служби.

Як писали "Ми - Україна" раніше, у Болгарії фермери та власники переробних підприємств почали акції протесту у вузлових точках по всій країні. Через відновлення імпорту українського зерна вони заблокували прикордонні переходи, головні дороги та шосе.

Головне