Продавали “білі квитки” чоловікам призовного віку: на Одещині ДБР затримало правоохоронця та працівника ТЦК

Продавали “білі квитки” чоловікам призовного віку: на Одещині ДБР затримало правоохоронця та працівника ТЦК

В Одеській області співробітники Державного бюро розслідувань затримали правоохоронця та працівника ТЦК, які за сім тисяч доларів продавали ухилянтам "білі квитки". Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Відомо, що зловмисник через працівника Національної поліції запропонував організувати видачу документів про непридатність до служби. 

Варто зазначити, що оформити непридатність можна двома способами: через одруження з жінкою з інвалідністю або за станом здоров’я.

"5 лютого 2024 року ділка з ТЦК та його посередника-правоохоронця затримали під час одержання 7 тис. доларів США за послугу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що затриманим оголосили про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, що правоохоронець з Львівської області переправляв чоловіків за кордон під виглядом гуманітарки. Державне бюро розслідувань затримало порушника.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ДБР разом із Службою безпеки України затримали на Миколаївщині військовослужбовця. Чоловік хотів продати три автомобілі, які для потреб ЗСУ передав благодійний фонд.

Головне