Правоохоронець переправляв чоловіків за кордон під виглядом водіїв "гуманітарки": ДБР затримало порушника

Правоохоронець переправляв чоловіків за кордон під виглядом водіїв

Правоохоронець з Львівської області переправляв чоловіків за кордон під виглядом гуманітарки. Державне бюро розслідувань затримало порушника.

Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram-каналі. Як зазначається, правоохоронець переправив за кордон п'ятьох чоловіків призовного віку.

У 2019 році фігурант заснував товариство з обмеженою відповідальністю. Воно займалося гуртовою торгівлею. А вже у 2022 році чоловік влаштувався працювати у правоохоронний орган, але і далі продовжував керувати компанією. У березні 2023 року фірма отримала ліцензію на міжнародне автоперевезення вантажів.

На той момент у правоохоронця виникла "ідея", окрім вантажів, переправляти за кордон також чоловіків призовного віку. Охочих нелегально потрапити до Європи він реєстрував у системі "Шлях" як водіїв компанії. Вартість незаконного переправлення становила мінімум 5 тис. доларів.

З березня по серпень 2023 року п'ятеро "водіїв" підприємства, які за документами мали доставляти гуманітарну допомогу, виїхали з України. Після цього вони не повернулися.

Внаслідок цього правоохоронцю оголосили про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Йому загрожує до семи років позбавлення волі. Наразі чоловіку обрали запобіжний захід у вигляду цілодобового домашнього арешту та відсторонення від виконання обов’язків.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Буковині неподалік від державного кордону, була затримана група чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон до Румунії. Інцидент стався вдень, 4 лютого. 

Головне