Прикривались допомогою хворим дітям: поліція ліквідувала у Житомирі злочинну організацію

Прикривались допомогою хворим дітям: поліція ліквідувала у Житомирі злочинну організацію

Співробітники Національної поліції України ліквідували злочинну організацію, яка видавала себе за благодійників та ошукувала громадян. Про це повідомили у пресслужбі Нацполу.

За даними правоохоронців, злочинці прикривалися благодійною допомогою хворим дітям.

"Аферисти відкрили три шахрайські кол-центри у Житомирі, до роботи в яких залучили понад 40 операторів. За кожним з них була закріплена власна легенда: одні представлялись волонтерами і виманювали гроші під приводом допомоги дітям з інвалідністю, інші - дитячим будинкам та малозабезпеченим сім’ям. Таким чином їм вдалося видурити більш ніж 12 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Організаторкою злочинної схеми виявилася 37-річна жителька Києва. Вона залучила до протиправної діяльності шістьох жителів Житомира, зокрема рідну сестру.

"Скориставшись складним матеріальним становищем матері двох дітей з інвалідністю, шахраї зібрали на реабілітацію дітей понад 400 тисяч гривень, а родині передали лише 20 тисяч. Решту присвоїли собі", - встановили у поліції.

Усім семи фігурантам справи оголосили підозри у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 5 ст. 190 Кримінального Кодексу України).

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України разом з Національною поліцією успішно припинила діяльність ще одного міжнародного каналу з продажу важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу.

Головне