Прикордонники затримали ухилянтів за кілька метрів до держкордону

Прикордонники затримали ухилянтів за кілька метрів до держкордону

На Буковині неподалік від державного кордону, була затримана група чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон до Румунії.

Цю інформацію надала Державна прикордонна служба.

Інцидент стався вдень, 4 лютого. Охоронці кордону з прикордонного підрозділу "Селятин" затримали трьох порушників. Вони просувалися до кордону вздовж гірських стежок в межах прикордонної смуги у Вижницькому районі Чернівецької області.

Для припинення протиправних дій охоронцям кордону довелося виконати кілька попереджувальних пострілів. Групу чоловіків, які планували незаконно потрапити до Румунії, вдалося виявити та затримати завдяки технічним засобам спостереження та службовому собаці. Мешканців Івано-Франківської та Чернівецької областей було затримано за кілька метрів перед лінією державного кордону.

Чоловіків доставлено до прикордонного підрозділу. Їх притягнуть до відповідальності за "незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України" (ст.204-1 КУпАП). Зараз проводяться пошуки переправника.

На одного з чоловіків також склали матеріали за ст.185-10 КУпАП за злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовців Держприкордонслужби. Подальша доля затриманих вирішиться у суді.

3 лютого в Україні виявили ще один спосіб незаконного переправлення ухилянтів за кордон. Двоє чоловіків намагалися виїхати з країни, заховавшись в обшивці багажника автомобіля. Прикордонники виявили схованку з ухилянтами на контрольному пості під час перевірки автівки. Чоловіки заховалися в обшивці багажника, спробуючи виїхати до Румунії. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Кривому Розі після візиту до стоматолога помер 14-річний хлопчик.

Головне