Прикордонники затримали псевдо-контрактника на кордоні з Румунією

Прикордонники затримали псевдо-контрактника на кордоні з Румунією

На одному з контрольних постів, що ведуть до державного кордону з Румунією, прикордонники Чернівецького загону зупинили мікроавтобус. В якості пасажира в ньому слідував чоловік у військовій формі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Чоловік представився військовослужбовцем одного з підрозділів морської піхоти та надав військовий квиток як підтвердження. Під час вивчення документа у прикордонників виникли сумніви щодо його правдивості.

З'ясувалося, що чоловік дійсно проходив службу в морській піхоті, але був звільнений у 2019 році. Запис про нібито поновлення на службі був зроблений самостійно і не підтверджений печаткою.

Крім того, у особистих речах чоловіка правоохоронці виявили предмети, які могли бути використані для незаконного перетину кордону. Згодом він зізнався, що мав намір потрапити до Румунії, оминаючи пункти пропуску.

Порушника затримали та на нього склали протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, на околиці села Удобне Одеської області прикордонники затримали організатора незаконної переправи військовозобов’язаних за кордон, 25-річного громадянина Молдови, який залучив до схеми свого неповнолітнього брата.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Державна прикордонна служба відкрила два реконструйованих прикордонних підрозділів Волинського загону на кордоні з Білоруссю. Тепер застави відповідають всім сучасним вимогам та стандартам.

Головне