Прикордонники затримали двох “аграрних рекрутерів”, які намагалися переправити за кордон чоловіків

Прикордонники затримали двох “аграрних рекрутерів”, які намагалися переправити за кордон чоловіків

На околиці села Удобне Одеської області прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали двох осіб, які намагалися переправити військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Організатором протиправної схеми виявився 25-річний громадянин Молдови, який залучив до справи свого неповнолітнього брата.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

Чоловік не шукав клієнтів довго та запропонував нелегальне переправлення двом своїм знайомим. За планом, неповнолітній брат мав переводити порушників через кордон, а сам організатор контролював процес. Усі четверо сіли в авто та вирушили до кордону, однак їхній план провалився.

“Клієнти” планували розплатитися за послугу фізичною працею на сільськогосподарських угіддях у Молдові. Наразі, на “аграрних рекрутерів” направлено повідомлення до Національної поліції за ознаками злочину, передбаченого ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). 

Втікачів було притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Державної прикордонної служби України затримали 24 ухилянтів, які намагались незаконно виїхати до Молдови.

Головне