Прикордонники врятували хлопця, який застряг в горах після спроби втекти з країни

Прикордонники врятували хлопця, який застряг в горах після спроби втекти з країни

Прикордонна служба України провела успішну рятувальну операцію в горах, де 21-річний чоловік опинився в небезпеці після спроби нелегального перетину кордону з Румунією.

Пошукова операція розпочалася після звернення батька зниклого. Впродовж 11 годин рятувальники використовували гелікоптер та дрони для пошуку молодої людини у важкодоступній гірській місцевості.

За інформацією Державної прикордонної служби України, юнак, надихнувшись онлайн-інструкціями щодо гірських походів, вирішив самостійно перетнути кордон. Під час своєї подорожі він зіткнувся з кількома небезпеками, включаючи загрозу нападу диких тварин та ймовірне отруєння водою з гірського струмка.

Після виявлення порушника прикордонники надали йому першу допомогу: нагодували, забезпечили питною водою та зігріли біля вогнища. Пізніше молодого чоловіка доставили до прикордонного підрозділу, де на нього склали адміністративний протокол за спробу незаконного перетину державного кордону.

"Хлопець, надивившись відеоінструктажів про гірські походи, задумав незаконно потрапити до Румунії. Дорогою на нього намагалися напасти дикі звірі. Крім того, він отруївся, ймовірно, водою із потічка", - розповіли в ДПСУ.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський нагородив воїнів Військової служби правопорядку відзнаками головнокомандувача ЗСУ. Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Як писали "Ми-Україна" раніше, столичні рятувальники завершили пошуково-рятувальні роботи на місці вибуху у Голосіївському районі, який стався вранці 8 вересня на території автотранспортного підприємства. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Головне