Прикордонники розповіли, де найбільше фіксується ворожих ДРГ

Прикордонники розповіли, де найбільше фіксується ворожих ДРГ

Найбільшу кількість російських диверсантів фіксують у Сумській області. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Рідше ДРГ противника спостерігаються на кордоні Харківської та Чернігівської областей

"Найбільше таких випадків фіксується на кордоні з росією в межах Сумської області, періодично в межах Харківської області, за останній час менше по Чернігівській області. Власне ДРГ - це ті групи, які намагаються викрити місця розташування Сил оборони України, де знаходяться підрозділи і ДПСУ, ЗСУ, Нацгвардії", - розповів він.

За словами Демченка, ДРГ є загрозою і для цивільних жителів.  

"Адже диверсанти відкривають вогонь по автівках, які рухаються в прикордонні. Вони не розбирають чи це військові, чи цивільні", - зазначив речник. 

Варто зауважити, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою.

"Там не відбувається ні спроб проникнення ДРГ, ні нагнітання ситуації. Бо поряд нашого кордону ми не фіксуємо переміщення ні техніки, ні особового складу будь-яких підрозділів", - додав речник ДПСУ.

Нагадаємо, що рсійські окупанти щоденно обстрілюють прикордонні території України. Також вони постійно відправляють свої ДРГ, щоб виявляти позиції Сил оборони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Українські прикордонники у ніч проти 7 вересня збили п'ять ворожих дронів-камікадзе на південному напрямку.

Головне