Прикордонники показали, як зірвали штурм росіян під Вовчанськом

Прикордонники показали, як зірвали штурм росіян під Вовчанськом

Російські військові спробували захопити кілька висот біля Вовчанська, що на Харківщині, проте їхні плани зірвали українські прикордонники.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

За інформацією відомства, на одному з флангів поблизу Вовчанська російські війська намагалися захопити стратегічні висоти, використовуючи піхоту. Однак їхні дії були вчасно помічені за допомогою безпілотників.

Бійці прикордонної комендатури швидкого реагування "Шквал" знищили кілька хвиль ворожої піхоти. Дрони допомагали спостерігати за ворогом і коригувати дії захисників.

Після цього ворог спробував обійти оборонний вузол, залучивши артилерійську підтримку і також використовуючи дрони.

Незважаючи на постійні атаки з боку окупантів, українські прикордонники змогли відбити ще один штурм.

В ДПСУ зазначили, що підтримка безпілотників була ключовою під час ворожого штурму, оскільки оператори дронів допомагали коригувати дії захисників, враховуючи кількість і напрямок пересування росіян.

Також прикордонники заявили, що напрямок села Рижівка на Сумщині, яке буцімто захопили під свій контроль росіяни, залишається під контролем Сил оборони України. Усі заяви та відео російських пропагандистів про нібито захоплення населеного пункту з боями є виключно ІПСО ворога.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на фронті відбулося 71 боєзіткнення. Найбільшу активність росіяни проявляють на Покровському напрямку, де зафіксовано 26 атакувальних дій ворога.

Головне