Прикордонники перешкодили незаконному вивезенню з України скрипки Страдіварі (фото)

Прикордонники перешкодили незаконному вивезенню з України скрипки Страдіварі (фото)

Прикордонники не дали вивезти з України скрипку італійського майстра Страдіварі. Йдеться про музичний інструмент Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728.

Як зазначили у Державній прикордонній службі України, скрипку виявили прикордонники Львівського загону у пункті пропуску "Краківець".

"В автомобілі, який прямував на виїзд з України, прикордонники Львівського загону виявили скрипку, ймовірно, італійського майстра Страдіварі. Скрипка маркована як Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728. Її виявили у багажнику автомобіля марки "MITSUBISHI" у пункті пропуску "Краківець", що на кордоні з Польщею.

Скрипка може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Цей інструмент вирізняється особливою чистотою звучання й неабияк цінується у світі", - йдеться у повідомленні.

Знахідку вилучили та направлять на експертизу, яка визначить, чи становить музичний інструмент культурну та історичну цінність.

Як повідомляли "Ми-Україна", прикордонники зупинили дві машини, в яких вісім чоловіків планували перетнути кордон з Румунією в обхід пунктів пропуску. Пасажирам довелося заплатити по 10 тисяч доларів за організацію цієї незаконної поїздки.

Головне