Приховує, але носить: Путін став вдягати бронежилет на заходи

Приховує, але носить: Путін став вдягати бронежилет на заходи

Спецслужби рф безпрецедентно посилили і без того високий рівень охорони російського диктатора Володимира Путіна. Зокрема, за їхньою рекомендацією, той під час публічних заходів на відкритому повітрі почав носити бронежилет. Про це дізналось російське видання The Moscow Times.

Один з чиновників, який неодноразово особисто бачив "лідера" на публічних заходах, стверджує, що Путін почав використовувати бронежилет ще в 2023 році. Інший співрозмовник видання, який особисто був присутній на Червоній площі під час параду 9 травня, підтвердив, що цього року диктатор "абсолютно точно був у прихованому бронежилеті".

Британська консультантка з питань безпеки Джейд Міллер, проаналізувавши відеокадри виступу Путіна на параді 9 травня 2024 року, дійшла висновку, що президент справді був одягнений у бронежилет. На це вказують скутість рухів, відсутність природних складок на спині пальта, неприродньо широкі плечі та дискомфорт при ходьбі.

Офіційно Кремль заперечує необхідність посилення заходів безпеки для Путіна. Його прессекретар Дмитро Пєсков запевняє, що вони залишаються "на звичайному рівні". Однак джерела повідомляють, що доступ на Червону площу та прилеглу територію перекривають за кілька тижнів до параду, а всі гості проходять ретельний особистий огляд.

Під час параду та покладання вінків до Могили невідомого солдата Путіна з усіх боків оточували близько двох десятків охоронців. Одночасно на даху Кремля, ГУМу та сусідніх будівель перебували десятки снайперів зі Служби безпеки "президента".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні українські правоохоронці у співпраці з польськими колегами затримали російського агента, який пропонував спецслужбам рф здійснити замах на президента України Володимира Зеленського

 

 

Головне