СБУ та польські правоохоронці затримали росагента, який хотів здійснити замах на Зеленського

СБУ та польські правоохоронці затримали росагента, який хотів здійснити замах на Зеленського

Українські правоохоронці у співпраці з польськими колегами затримали російського агента, який пропонував спецслужбам рф здійснити замах на президента України Володимира Зеленського. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За оприлюдненою інформацією, над спецоперацією з затримання росагента, який контактував з воєнною розвідкою рф, працювали СБУ, ОГП та правоохоронні органи Польщі. Зловмисником виявився громадянин Польщі.

"Задумом фігуранта був збір та передача країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі. 

Співробітники СБУ та українські прокурори поінформували польських колег про можливе вчинення замаху та передали їм ключові докази у цій справі. Завдяки успішним діям та оперативному обміну інформацією між країнами завербованого агента спецслужб рф вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі", - йдеться у повідомленні.

Після затримання прокуратура Польщі висунула росагенту звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу Польщі. 18 квітня за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави зловмисника відправили під варту.

В СБУ висловили подяку Польщі за ефективну співпрацю у протидії російським злочинам.

Як повідомляли Ми-Україна, росіяни готували замах на голову Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна. За словами речника Херсонської ОВА Олександра Толоконнікова, росіяни вже неодноразово намагалися стоїти напад на керівника Херсонщини.

Головне