Приїзд спецпреда Китаю у Київ: в Пекіні прокоментували результати зустрічі

Приїзд спецпреда Китаю у Київ: в Пекіні прокоментували результати зустрічі

Візит спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея до Києва та його перемовини з представниками української влади 7 березня були "відвертими та дружніми". Так їх схарактеризували у МЗС КНР. 

У повідомленні відомства вказується, що приїзд Лі відбувся в медах чергового - вже другого - раунду "човникової дипломатії", яка має на меті політичним шляхом врегулювати "українську кризу". 

"Спецпред Лі Хуей провів у Києві відверті та дружні переговори з керівником Офісу арезидента України Андрієм Єрмаком, першим віцепрем’єр-міністром та міністром економіки Юлією Свириденко та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою щодо китайсько-українських відносин та української кризи", - зазначено у дописі.

Окрім того, як розповіли в МЗС, на перемовинах також були посол КНР в Україні Фань Сяньжун та український дипломат в Китаї Павло Рябікін.

Увечері того ж дня Хуей завершив свій візит в Україну і поїздом залишив Київ. Це вже друге турне китайця по Україні, рф та Європі. Його приїзд відбувся на виконання попередніх домовленостей між президентом України Володимиром Зеленським та лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час візиту китайської делегації у Київ їй показали уламки збитої ракети північнокорейського виробництва та інші елементи засобів ураження, які застосовує рф в Україні. На переговорах обговорювалося встановлення миру в Україні, порушення росією Женевської конвенції та повернення незаконно затриманих рф українських громадян і дітей.

Головне