Президент Фінляндії попередив про "величезний ризик" застосування ядерної зброї

Президент Фінляндії попередив про

Президент Фінляндії Саулі Нійністе заявив про “величезний” ризик застосування ядерної зброї з боку росії під час війни в Україні. 

Про це він розповів в інтерв’ю The New York Times.

Він закликав жителів країн Європи не бути “благодушними” у зв’язку з війною і пам’ятати про те, що будь-якої миті ситуація може змінитися на гірше, у бік ескалації конфлікту.

“Ми знаходимося в дуже делікатній ситуації. Навіть мала річ може сильно вплинути на події – у найгірший бік”, – сказав президент Фінляндії.

Він вважає, що війна може тривати ще довго, і європейцям не слід мати ілюзій щодо того, що ситуація може швидко вирішитись.

Нійністьо закликав критиків без політичної відповідальності, які називають політику президента США Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо постачання складних далекобійних ракет і безпілотників Україні надто обережною, зрозуміти вагання лідерів.

"Є різниця між тими, хто несе відповідальність, і тими, хто її не має. У Фінляндії ми також чуємо, що Америка повинна зробити те чи інше. Я хотів зазначити, що якщо є ескалація, це буде світова війна, і ядерний ризик стає явно більшим", – сказав він.

Президент наголосив, що потрібно встановити довірливі взаємини, щоб "за дверима не чекала нова війна".

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська армія звільнила Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Головне