Президентка Молдови Майя Санду прибула до Києва

Президентка Молдови Майя Санду прибула до Києва

Президентка Молдови Мая Санду з неоголошеним прибула до Києва 21 листопада.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Вона планує зустрітися з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

У День гідності та свободи разом із Володимиром та Оленою Зеленськими, Санду вшанувала пам'ять активістів, які загинули під час Революції гідності.

6bc2487ca14c3e341bd8d66532d906ce_1700554617_extra_large.jpeg (151 KB)

Вони також встановили лампадки та віддали шану пам'яті полеглих активістів біля їхніх портретів на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

Також до української столиці прибув міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Протягом дня він планує провести зустрічі з українським колегою Рустемом Умеровим та президентом Володимиром Зеленським.

Це вже другий візит Пісторіуса до Києва після того, як він очолив посаду міністра оборони у січні цього року. Попередній візит в Україну він здійснив у лютому.

Напередодні Київ також відвідав голова Пентагону Ллойд Остін.

Нагадаємо, Україна отримає від Сполучених Штатів Америки новий оборонний пакет. До нього увійде більше артилерії, зокрема снарядів, яких потребує українське військо, повідомив президент України Володимир Зеленський. Він також розповів про свою зустріч з Ллойдом Остіном.

Згодом Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров зустрілись з міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном у Києві.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські спецслужби перехопили інформацію про щонайменше 5-6 планованих замахів на життя президента Володимира Зеленського з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Головне