Президентка Грузії виступила з заявою: Закон про "іноагентів" і методи нашого уряду - російські

Президентка Грузії виступила з заявою: Закон про

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала правлячу партію країни відкликати закон про "іноагентів". Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Зурабішвілі вважає, буде краще, якщо цей закон набуде чинності після парламентських виборів, які пройдуть у країні наприкінці жовтня. Вона пропонує відкласти цей процес до 1 листопада.

"Цей закон - російський, методи нашого уряду - російські, і навіть сьогоднішня промова прем'єр-міністра - російська", - наголосила Саломе Зурабішвілі.

Нагадаємо, тривалий час у Грузії не вщухають протести, які розпочалися через ухвалення так званого закону про "іноагентів". Так, у Тбілісі 11 травня щонайменше 200 000 осіб вийшли на вулиці з вимогою скасувати цей закон.

Правоохоронці вже неодноразово застосовували до протестувальників силу.

Як повідомляли "Ми-Україна", близько 30 євродепутатів направили лист голові дипломатії ЄС Жозепу Боррелю з вимогою призупинити статус кандидата в ЄС для Грузії через ухвалення закону про "іноагентів". Згодом прем'єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе заявив, що Грузія готова переглянути деякі норми закону про "іноагентів".

Головне