"Президент не може витягувати на собі всю зовнішню політику", - нардеп Пушкаренко про зміну керівництва МЗС

Народний депутат Пушкаренко заявив про необхідність змін у керівництві Міністерства закордонних справ України, наголосивши на важливості ефективної дипломатії в умовах війни. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив народний депутат Пушкаренко.

"У нас дипломатія воєнного часу, вона повинна бути швидкою, вона повинна бути ефективною, але водночас вона повинна бути продуманою," - зазначив парламентар.

Пушкаренко підкреслив активність України на міжнародній арені протягом останніх двох з половиною років. Однак він наголосив, що президент та його Офіс не можуть самостійно вести всю зовнішню політику країни.

"Ми бачимо 2,5 роки, що на арені зовнішньої політики Україна дуже дієва. Зрозуміло, що президент і його Офіс не можуть на собі витягувати всі ці речі," - додав депутат.

Нагадаємо, у рекомендованому Міністерством освіти і науки України підручнику з української мови для 7 класу, виданому в 2024 році за державні кошти, виявлено серйозну помилку — карту України без Кримського півострова. Про це повідомила літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, європейський супутник Salsa, як і було заплановано, здійснив контрольований вхід в атмосферу Землі. Ця подія стала першим в історії випадком "цільового" повернення такого типу апаратів, пише The Independent. 

Головне