Президент Ізраїлю спростував інформацію про причетність своєї країни до масового підриву пейджерів "Хезболли"

Президент Ізраїлю спростував інформацію про причетність своєї країни до масового підриву пейджерів

Ізраїль не має будь-якої причетності до нещодавнього вибуху пейджерів "Хезболли" в Лівані.

Про це заявив президент Ізраїлю Іцхак Герцог у коментарі телеканалу Sky News.

Він висловив "розчарування" британським урядом через його рішення призупинити видачу ліцензій на експорт зброї.

Герцог підкреслив, що Ізраїль залишається відкритим для самозахисту, наголошуючи на наявності численних ворогів "Хезболли", яка, за його словами, "душить Ліван" і створює хаос у країні.

У "Хезболли" багато ворогів, досить багато. "Хезболла" душить Ліван, створює хаос у Лівані знову і знову, і знову. Ми тут просто для того, щоб захищати себе. Це все, що ми робимо. І ми ясно даємо зрозуміти , що ми повинні вжити заходів. Як вчинила б будь-яка нормальна країна, щоб захистити свій народ", - заявив глава ізраїльської держави.

Також він наголосив - Ізраїль не хоче війни з Ліваном і не зацікавлений у цьому, однак нагадав, що країна була захоплена "Хезболлою" і Ізраїль бореться "за весь вільний світ".

Нагадаємо, внаслідок вибухів пейджерів у Лівані 18 вересня загинуло дев'ять осіб, а ще тисячі отримали серйозні поранення. Міністр інформації Лівану Зіад Макарі звинуватив у цьому інциденті "ізраїльську агресію", а "Хезболла" пообіцяла вжити заходів у відповідь.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїль провів масштабну операцію з підриву пейджерів у Лівані та Сирії, яка готувалася щонайменше 15 років. Внаслідок вибухів постраждало близько 3 тисяч осіб.

Головне