Президент Франції Макрон пообіцяв додати право на аборт до Конституції у 2024 році

Президент Франції Макрон пообіцяв додати право на аборт до Конституції у 2024 році

Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв закріпити право на аборт у Конституції. За його словами, це може статися вже наступного року. Про це він написав у мережі X (Twitter).

Президент Франції також додав, що проєкт нової поправки вже розробили, цього тижня його направлять до законодавців. Якщо цю поправку узгодять, Франція стане першою країною у світі, де право на аборт буде закріплено в Конституції.

Нагадаємо, київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування, чи доцільно проводити вибори президента та вибори до Верховної Ради під час війни.

Проти цього висловився 81% респондентів. Вони вважають, що вибори треба проводити після закінчення війни. Ще 16% заявили, що парламентські вибори треба провести у жовтні 2023 року (тоді спливає термін повноважень чинного складу ВРУ), а президентські — у березні 2024 року, попри війну.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військові рф вчинили обстріл маршрутного автобуса в Херсоні. На даний момент відомо, що принаймні семеро людей постраждали.

Окупанти відкрили вогонь по маршрутному автобусу в Херсоні. Постраждали щонайменше чотири людини. Одна жінка перебуває у тяжкому стані, повідомив він.

 

Головне