В опитуваннях КМІС 81% респондентів виступив проти виборів під час війни

В опитуваннях КМІС 81% респондентів виступив проти виборів під час війни

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування, чи доцільно проводити вибори президента та вибори до Верховної Ради під час війни.

Проти цього висловився 81% респондентів. Вони вважають, що вибори треба проводити після закінчення війни. Ще 16% заявили, що парламентські вибори треба провести у жовтні 2023 року (тоді спливає термін повноважень чинного складу ВРУ), а президентські — у березні 2024 року, попри війну.

Більшість українців негативно ставиться до ідеї дистанційного голосування через інтернет через ризики фальсифікацій результатів. Такі думки висловили 65% опитаних. Позитивно до такої ідеї ставляться 29%.

Всеукраїнське опитування проводили з 30 вересня до 13 жовтня 2023 року. У ньому взяли участь 2 007 повнолітніх респондентів з усіх регіонів України, окрім Криму. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% — для показників, близьких до 10%, 1,1% — для показників, близьких до 5%.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ повідомила про затримання російського агента, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, аби шпигувати за колонами Збройних сил України. 

 

Головне