Прем’єр Вірменії заявив, що він не буде їздити до Білорусі, поки Лукашенко перебуває у країні

Прем’єр Вірменії заявив, що він не буде їздити до Білорусі, поки Лукашенко перебуває у країні

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян офіційно заявив, що не поїде до Білорусі, доки самопроголошений президент Олександр Лукашенко перебуває при владі. Його заява пролунала під час обговорення виконання бюджету уряду на 2023 рік у Національних зборах, пише місцеве видання News.am.

Говорячи про складні відносини між Вірменією та ОДКБ, він нагадав про скандальну заяву президента Білорусі, яка посилила напруженість.

“Один із керівників держав ОДКБ каже, що брав участь у підготовці війни, підбадьорював, вірив і бажав перемоги Азербайджану. А після цього я піду щось обговорювати з лідером Білорусі в форматі ОДКБ”, - сказав Пашинян, водночас дозволивши контакти в рамках СНД і ЄАЕС.

Пашинян наголосив, що жоден офіційний представник Вірменії також не відвідуватиме цю країну. 

Щодо членства Вірменії в ОДКБ, Пашинян зазначив, що можливі зміни, наприклад, якщо Білорусь сама вийде з ОДКБ або Лукашенко знайде слова вибачення, прийнятні для народу Вірменії.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про намір країни вийти з ОДКБ. Пашинян зазначив, що деякі члени альянсу не виконали договірних зобов'язань.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив дві країни, які є членами ОДКБ, в участі у підготовці війни з Азербайджаном у Нагірному Карабасі у 2020 році.

Головне