Прем’єр Словаччини Фіцо повернувся до роботи після замаху

Прем’єр Словаччини Фіцо повернувся до роботи після замаху

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, на якого у травні здійснили замах, повернувся на робоче місце. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Фіцо опублікував фото за столом у приміщенні, де засідає уряд Словаччини.

"Вельмишановні прогресивні ліберальні ЗМІ та опозиція, прошу мене вибачити за те, що вижив, але я повернувся", - написав словацький прем'єр.

Варто зауважити, що під час телефоної розмови з очільником українського уряду Фіцо засудив атаку росії на дитячу лікарню "Охматдит".

За словами Шмигаля, він поінформував свого колегу про російську атаку по цивільній інфраструктурі та про руйнування "Охматдиту".

"Роберт Фіцо засудив цю атаку. Словаччина висловила готовність прийняти на лікування у супроводі батьків частину дітей, зокрема з онкологічними захворюваннями. Вдячні за цю підтримку. Дав відповідні доручення міністру охорони здоровʼя", - зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що енергетична інфраструктура Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" внаслідок російського ракетного удару 8 липня зазнала суттєвих руйнувань. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в результаті ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня повністю зруйновано корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій, де дітям проводили життєво важливі процедури діалізу. 

Головне