Прем'єр Нідерландів: Відсутність росії на Саміті миру - абсолютно правильне рішення

Прем'єр Нідерландів: Відсутність росії на Саміті миру - абсолютно правильне рішення

Відсутність росії на Саміті миру є абсолютно правильним рішенням. Про це під час виступу на Саміті заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

"Ми зібрали близько 100 країн зі свого світу - з Азії, Африки, Близького Сходу. Війна в україні це глобальне питання і ми зараз робимо кроки вперед. Ті, хто зібралися тут, мають різні погляди на цю проблему, але ми об'єднані і дивимося в один бік і розуміємо, що треба робити. Не можна захоплювати іншу країну, не можна викрадати дітей, гратися з продовольчою безпекою і ставити під загрозу радіаційну безпеку", - зазначив Рютте.

Водночас він додав, що Саміт миру є сигналом народу України, а також сигналом російському диктатору Володимиру Путіну.

"Ми даємо сильний сигнал, показуємо українському народу, що всі хочуть миру, не лише український народ. І ще більший сигнал посилаємо Путіну.  Ми всі згодні, що росія не повинна бути зараз за цим столом. Мир прийде тільки тоді, коли росія поважатиме усі міжнародні принципи та Статут ООН", - заявив прем'єр-міністр Нідерландів.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україні рано чи пізно доведеться почати переговори з росією, однак рф має відмовитись від мови ультиматумів.

Головне