Премʼєр-міністр Ісландії Бенедіктсон заявив про відставку уряду

Премʼєр-міністр Ісландії Бенедіктсон заявив про відставку уряду

Прем'єр-міністр Ісландії Б'ярні Бенедіктссон наголосив на відставці уряду та призначенні дострокових виборів на 30 листопада. Про це він повідомив на пресконференції в неділю, 13 жовтня.

Бенедіктссон це рішення через зростаючі розбіжності між коаліційними партіями, які загострилися цієї осені. Він акцентував, що досягнення згоди щодо ключових питань стало малоймовірним.

Прем'єр-міністр заявив про намір звернутися до президента Халли Томасдоттір з проханням розпустити уряд.

Також на фоні серій вулканічних вивержень на південно-західному півострові країни розгорнулася політична криза в Ісландії.

Це спричинило необхідність відбудови інфраструктури та евакуації близько 1% населення країни.

"Ближче до осені між коаліційними партіями почали виникати дедалі більші розбіжності. Мій висновок полягає в тому, що немає ймовірності того, що буде зроблено висновок щодо цих основних питань", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, опозиційна соціал-демократична партія впевнено лідирує за підсумками першого туру парламентських виборів у Литві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в окупованому Маріуполі виявлено корупцію та обман, пов'яваний з "відновленням" зруйнованих будинків. Про це повідомили в Центрі національного спротиву (ЦНС).

Головне