Представника рф вперше в історії не обрали до Міжнародного суду ООН

Представника рф вперше в історії не обрали до Міжнародного суду ООН

Країни-члени ООН відхилили право росії на здійснення судочинства в їхньому ім'я на Міжнародному суді цієї організації.

Про це у четвер, 9 листопада, заявив президент Володимир Зеленський у Х (Twitter).

"Вперше в історії ООН її держави-члени відмовили Росії у праві здійснювати правосуддя від їхнього імені в Міжнародному суді ООН. Світ бачить, хто руйнує міжнародне право замість того, щоб його захищати", - йдеться у дописі.

Зеленський висловив вітання представникам Австралії, Мексики, ПАР, Румунії та США з перемогою на виборах до Міжнародного суду ООН як у Раді Безпеки, так і в Генеральній Асамблеї.

Слід зазначити, що ООН обирала представників до складу Міжнародного суду ООН. Представник росії Кирил Геворгян поступився представнику Румунії - колишньому міністру закордонних справ Богдану Ауреску. Вони були номіновані для представлення регіону Східної Європи.

Важливо відзначити, що Міжнародний суд ООН складається з 15 суддів, призначаються на трирічний термін. Кожен суддя представляє певну регіональну групу країн і отримує підтримку членів Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН.

Як писав "Ми-Україна" раніше, країни "Великої сімки" (G7) після зустрічі в Токіо засудили поставки зброї з Північної Кореї до росії.

Міністри закордонних справ G7 рішуче засудили неодноразові запуски балістичних ракет Північною Кореєю. Вони також засудили поставки зброї з КНДР до російської федерації, що прямо порушує відповідні резолюції Ради Безпеки ООН.

Головне