Повернення Криму Україні - вимога міжнародного права, - Ердоган на Кримській платформі

Повернення Криму Україні - вимога міжнародного права, - Ердоган на Кримській платформі

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про непохитну позицію Анкари щодо територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. На цьому він наголосив у відеозверненні до учасників четвертого саміту міжнародної Кримської платформи, пише Anadolu.

"Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права", - наголосив турецький лідер, чітко демонструючи позицію своєї країни щодо окупації  українського півострова росією.

Він також висловив упевненість у подальших кроках щодо зміцнення прав кримських татар у Криму. 

"Ми щиро хочемо, щоб війна закінчилася справедливим і міцним миром, заснованим на територіальній цілісності, суверенітеті та незалежності України", - наголосив Ердоган під час звернення.

Як відомо, Туреччина ніколи не визнавала Крим російським. Анкара, як і більшість міжнародної спільноти, включаючи США та ООН, вважає дії росіян стосовно українського півострова незаконною. Країна неодноразово виступала на захист прав кримськотатарського народу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський диктатор Володимир Путін вже майже два роки відкладає свій офіційний візит до Туреччини через низку особливих вимог. Видання Middle East Eye дізналось, що головна з них - його бажання прибути до Анкари в супроводі російських винищувачів на тлі "здатності України збивати літаки на маршруті польоту". Однак тоді турецькій стороні, яка є членом НАТО, довелось би вимкнути системи ППО Північноатлантичного Альянсу для задоволення російського запиту.

Головне