Повені, торнадо та спека: американців попереджають про ще екстремальнішу погоду

Повені, торнадо та спека: американців попереджають про ще екстремальнішу погоду

Каліфорнія страждає від аномальної спеки, на середньому заході вирують торнадо, а на сході без упину йдуть дощі, проте США готуються до ще більш екстремальних погодних умов. Про це повідомляє The Guardian.

Вермонт нині переживає історичну за своїми масштабами та силою повінь. У штаті від великої води постраждали тисячі будинків, зруйновано численну кількість підприємств та доріг, евакуйовано сотні людей, однак населення попереджають про чергову серію сильних штормів та злив.

Водночас третина населення США перебуває під дією рекомендацій та попереджень про екстремальну спеку, хвиля тепла вже дісталася найбільшого тихоокеанського штату Каліфорнія. При цьому синоптики не прогнозують будь-якого зниження температур найближчими днями.

За прогнозом, максимальна температура у внутрішніх пустельних районах сягатиме +48,8C протягом дня і залишатиметься на рівні 26,6C вночі. В багатьох населених пунктах місцева влада розпочала підготовку до перепрофілювання бібліотек, центрів для людей літнього віку та вестибюлів поліцейських відділків на центри охолодження.

У місті Фенікс в Аризоні температура вже упродовж двох тижнів тримається на рівні +43C. При цьому вночі вона спадає до 35C, що означає, що у людей не має змоги відновитися після настання темряви.

Тенденція до екстремальних погодних явищ цього тижня не оминула і північний схід. Національна служба погоди випустила попередження про торнадо для деяких частин Колорадо та Канзасу. Жителів Індіани, Кентуккі, Огайо, Пенсільванії попередили про сильні грози.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торнадо в Оттаві, який утворився в канадській столиці після грози 13 липня, призвів до пошкодження як мінімуму 125 житлових будинків.

Головне