Посол розповів, скільки українців вже вдалося вивезти з Гази

Посол розповів, скільки українців вже вдалося вивезти з Гази

З сектору Гази вдалося вивести ще частину українців, які там знаходилися. Таким чином, станом на 11 листопада з Гази вже евакуювалися 214 громадян України. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

За його словами, у суботу вночі, 11 листопада, з Гази вийшла ще одна група з 11 українців.

"Тобто загальна кількість складає 214 осіб", - заявив Корнійчук.

Він наголосив, що нині у аеропорту Каїра перебувають близько 160 українців та громадян Молдови, які чекають евакуаційного рейсу. Ці люди вже пройшли всі необхідні процедури для евакуації, додав дипломат.

"Ми вивезли більш ніж половину громадян, які на це зголосилися", - повідомив посол України в Ізраїлі. 

Нагадаємо, ввечері 10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив про евакуацію з сектору Гази ще однієї групи українців. За даними глави української держави, протягом минулої доби з Гази вдалося евакуювати ще 160 українців. Також було вивезено з небезпечної зони дев'ятьох громадян Молдови.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія запустила інформаційну операцію проти українців у секторі Гази. За даними ГУР МОУ, окупанти намагаються поширити серед українців у Газі панічні настрої, стверджуючи, що Україна їх покинула, а росія готова евакуювати.

Головне