Посли ЄС схвалили подальшу лібералізацію торгівлі з Україною

Посли ЄС схвалили подальшу лібералізацію торгівлі з Україною

Посли Європейського союзу підтримали продовження скасування мита на імпорт сільськогосподарської продукції з України. Про це повідомили під час головування Бельгії у Раді ЄС.

"Посли ЄС домовилися про новий компроміс щодо розширення торгових заходів для України, забезпечивши збалансований підхід між підтримкою України та захистом сільськогосподарських ринків ЄС", - йдеться у повідомленні головування.

Тепер цю ініціативу представлять Європарламенту "для швидкого досягнення угоди".

"Цей компроміс залишається незмінним у порівнянні з текстом, що був ухвалений тиждень тому під час тристоронніх переговорів, з одним доповненням: визначений період для активації захисного механізму буде розширений на друге півріччя 2021 року. Європейська комісія також дещо посилить формулювання у власній декларації", – повідомили у Бельгійському головуванні в ЄС.

Нагадаємо, Європейський Союз вирішив не передавати Україні 5 мільярдів євро прибутку, отриманого від інвестування заморожених у 2022—2023 роках російських активів. Про це повідомляє видання Politicо.

Як писали "Ми-Україна" раніше, активності росіян у морях не спостерігається, але вони застосовують дрони. Про це повідомила керівниця пресцентру сил оборони Півдня Наталя Гуменюк у ефірі "Ми-Україна".

Головне