Посилення ППО України напередодні зими обговорили Андрій Єрмак та Джейк Салліван

Посилення ППО України напередодні зими обговорили Андрій Єрмак та Джейк Салліван

Посилення протиповітряної оборони України напередодні зими обговорили керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Про це повідомив очільник ОП у своєму Telegram-каналі. За його словами, вони обговорили підготовку до українсько-американської конференції з питань оборонно-промислової бази. Вона відбудеться 6-7 грудня цього року у Вашингтоні.

Під час цього заходу мають намір говорити про співпрацю країн у спільному виробництві ППО, РЕБ, боєприпасів. Також буде йтись про сучасну зброю для боротьби українців проти російського загарбникам та наш військово-промисловий комплекс.

Нагадаємо, на початку грудня в американській столиці відбудеться конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Це буде продовженням першого міжнародного Форуму оборонних індустрій DFNC1, який у вересні відбувся в Києві. У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України розповіли, що під час заходу мають намір поглибити співпрацю у сфері виробництва зброї та обміну технологій між військовими компаніями України та ключового стратегічного партнера - США.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Пентагону Ллойд Остін на зустрічі у форматі "Рамштайн" закликав надати Україні засоби протиповітряної оборони, аби захистити цивільне населення України в зимовий період. За його словами, Україні знову доведеться пройти холодний період року в стані війни.

Остін зазначив, що за кілька днів до його прибуття з візитом в Київ, яке було 20 листопада, російські загарбники завдали чергового ракетного обстрілу по українській столиці та іншим регіонам. Вони намагались пошкодити енергетичну систему країни.

Головне