Голова Пентагону на зустрічі у форматі "Рамштайн" закликав надати Україні засоби ППО

Голова Пентагону на зустрічі у форматі

Голова Пентагону Ллойд Остін на зустрічі у форматі "Рамштайн" закликав надати Україні засоби протиповітряної оборони, аби захистити цивільне населення України в зимовий період.

Про відповідну заяву повідомила пресслужба Міністерства оборони Сполучених Штатів.

За його словами, Україні знову доведеться пройти холодний період року в стані війни. Він закликав контактну групу надати Україні засоби ППО для захисту мирних людей. Крім того, як зазначив Остін, за кілька днів до його прибуття з візитом в Київ, яке було 20 листопада, російські загарбники завдали чергового ракетного обстрілу по українській столиці та іншим регіонам. Вони намагались пошкодити енергетичну систему країни.

Міністр оборони США додав, що подібні атаки росіян на українську критичну інфраструктуру призводять до страждання та смерті великої кількості цивільних громадян країни. При цьому, як додав Остін, український народ вистоїть у цій війні, адже бореться за своє майбутнє.

"Путін стоїть один. Але ми разом. І ми будемо продовжувати підтримувати сили свободи в Україні", - підкреслив очільник Пентагону.

Нагадаємо, Міністерство оборони США відхилило твердження про те, що постачання боєприпасів стандарту НАТО для України скоротилися на 30%. США продовжуватимуть забезпечувати Україну необхідними ресурсами, заявила прессекретарка Пентагону Сабріна Сінгх.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров зустрілись з міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном у Києві в понеділок, 20 листопада.

Головне