Росіянин дзвонить українцям в Газі і розповідає, що Україна їх нібито кинула: подробиці

Росіянин дзвонить українцям в Газі і розповідає, що Україна їх нібито кинула: подробиці

Росіяни намагаються зірвати евакуацію українців з Сектору Гази, поширюючи серед них панічні настрої і намагаючись дискредитувати нашу країну. Зокрема, був встановлений представник рф у Палестинській автономії, який телефонує українцям.

Про поширення панічних настроїв напередодні повідомило Головне управління розвідки Міноборони України. Як зазначається, російські громадяни телефонують українцям, які зараз перебувають у секторі Гази, та розповідають їм, що "Україна вас кинула", "порятунку більше не буде" та "росія готова вас евакуювати" тощо. В обмін на таку "евакуацію" громадянам України необхідно буде дати "інтерв’ю" для інформаційного агентства рф.

Українська розвідка закликала українців у секторі Гази повідомляти про випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку росіян.

Від наших контактів на території Сектору Гази, ми дізналися, що українців обдзвонює та просить дати інтервʼю аташе представництва рф в Палестинській автономії Салахедінов Ільдар Равільович, 08.01.1987 р.н., громадянин рф (на фото) та уродженець міста Ленінград. Українцям він телефонує з телефону +972599416086.

Ці дзвінки від представників рф, зокрема і Салахедінова, є інформаційною кампанією. Вона має на меті компрометувати Україну в питаннях евакуації з сектору Гази. Наразі росія не може евакуювати власних громадян і зриває евакуацію українців.

рф.jpg (99 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з сектору Гази вдалося вивести ще частину українців, які там знаходилися. Таким чином, станом на 11 листопада з Гази вже евакуювалися 214 громадян України

Головне