Закриті укриття: посадовця КМДА відправили під домашній арешт

Закриті укриття: посадовця КМДА відправили під домашній арешт

Голосіївський суд столиці обрав запобіжний захід директору департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Його підозрюють у службовій недбалості через загибель людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі столиці. Він відповідальний за мапу укриттів, на якій позначки не збігалися з наявними укриттями.

Зазначається, що сам Роман Ткачук вважає підозру необґрунтованою, а його адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.

Нагадаємо, у  ніч на 1 червня російська федерація здійснила чергову масовану атаку на Київ.  Внаслідок цього загинуло троє людей, серед них двоє – діти. Ще 14 осіб отримали поранення.

Мешканець Києва, який проживає у Деснянському районі розповів, що його дружина загинула під час масованої ракетної атаки росіян. Вона з дочкою побігла в укриття, втім воно було закрите. У той момент туди влучив уламок від ракети. За словами чоловіка, коли виявилось, що укриття закрите, люди почали голосно стукати у двері. Їм ніхто не відкрив.

Чотирьом затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття в Києві, повідомлено про підозру. Троє з них є працівниками медзакладу, ще один чоловік – охоронець.

Станом на 7 червня, у Києві перевірили більшість укриттів, тобто близько 73% від загального фонду укриттів міста. Однак з них третина виявилася непридатна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сили оборони взяли в полон грузина, якого в рф незаконно посадили до в’язниці і потім відправили на війну.

Головне