Португальського прем’єра помилково звинуватили в корупції - він подав у відставку

Португальського прем’єра помилково звинуватили в корупції - він подав у відставку

Португальського прем’єр-міністра Антоніу Кошта помилково звинуватили в корупції, через що він подав у відставку. У Португалії достроково відбудуться парламентські вибори.

Про це повідомив телеканал Euronews. Як зазначається, помилка відбулась через схожість імені прем'єра Антоніу Кошта з іменем міністра економіки Антоніу Коштою Сілвою. Саме останній є фігурантом справи про корупцію, що розслідується.

Очільник португальського уряду подав у відставку ще у вівторок, 7 листопада. Про це стало відомо одразу після того, як п'ятеро осіб, зокрема і голова адміністрації прем'єра, були заарештовані. 

Через кілька днів прокуратура визнала свою помилку в іменах. Адвокати повідомили, що прокуратуру ввела в оману розшифровка перехопленої телефонної розмови, де при цьому згадувалось ім'я "Сілва". Вже колишній прем'єр Антоніу Кошта наполягав на своїй невинності. Проте врешті-решт він змушений був подати у відставку. Наразі судові інстанції та прокуратура коментарів щодо корупційної справ не надавали.

Минулого тижня президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза оголосив, що розпускає парламенту. Були призначені дострокові вибори на 10 березня 2024 року. Наразі Антоніу Кошта буде залишатися виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Республіки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Португалія підвищила рівень терористичної загрози у зв’язку з подіями на Близькому Сході.

Головне