Португалія підвищила рівень терористичної загрози: що відомо

Португалія підвищила рівень терористичної загрози: що відомо

Португалія підвищила рівень терористичної загрози у зв’язку з подіями на Близькому Сході, інформує Portugal Resident.

Відомо, що рівень підвищи із “помірного” до “значного” - з огляду на те, що в контексті конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС існують умови, які виправдовують цю зміну.

"Служба розвідки безпеки, як орган, відповідальний за оцінку загроз, протягом цих днів, у тісній і постійній співпраці зі своїми міжнародними та національними партнерами в контексті системи внутрішньої безпеки, систематично збирала докази, що дозволили б, в контексті потенційних агентів загрози, ідентифікувати і охарактеризувати наміри і потенціал. Таким чином, Служба розвідки вважає, що існують умови, які виправдовують зміну ступеня терористичної небезпеки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що з Гази на південь ексклаву виїхали 700 тисяч людей з 1,1 мільйона населення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ізраїль заявив, що знову ввів повну блокаду Сектора Гази та готовий до наземної операції внаслідок підготовки ізраїльских військ до наступного етапу війни з ХАМАС. Він включатиме наземну операцію в регіоні. 

Головне