Португалія виділить 100 млн євро на чеську ініціативу пошуку боєприпасів для України

Португалія виділить 100 млн євро на чеську ініціативу пошуку боєприпасів для України

Міноборони Португалії заявило, що виділить 100 млн євро на чеську ініціативу пошуку боєприпасів для України. Про це повідомляє видання Reuters.

"Використання цих боєприпасів на полі бою досягло надзвичайно високого рівня, що робить для України життєво важливим і невідкладним отримання додаткових боєприпасів для відповіді на інтенсивні атаки росії, що продовжуються і більш інтенсивні", - заявили у міноборони країни.

Ініціатива спрямована на швидку доставку максимально можливої ​​кількості боєприпасів різного калібру, зокрема 155-мм артснарядів.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон відповів на "ядерні" погрози російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомив Макрон в інтерв'ю телеканалам TF1 і France 2.

Президент Франції зазначив, що не розмовляв із керівником Кремля вже кілька місяців, але такий діалог був, "коли це було необхідно".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна розпочала переговори з Латвією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це повідомив Офіс президента.

Українську делегацію очолив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква. Також до неї увійшли представники МЗС, Міноборони та Міністерства з питань стратегічних галузей України.

Головне