Пором "Славянин" був третім і останнім у Чорноморському регіоні, - Дмитро Плетенчук

Пором

Пором "Славянин" відігравав ключову роль у логістичній системі окупантів у Чорноморському регіоні, будучи останнім із трьох подібних суден. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

До свого залучення у військові перевезення, цей пором здійснював комерційні рейси за маршрутом "Порт Кавказ - Варна". Однак після пошкодження двох інших залізничних поромів, "Славянин" був переорієнтований на військові потреби.

Судно стало критично важливим елементом у забезпеченні зв'язку між материковою та кримською залізничними мережами. Враховуючи, що окупанти не ризикують використовувати міст для залізничних перевезень, цей пором залишався єдиним засобом для транспортування військових вантажів між материком та окупованим Кримом.

"Він використовувався в інтересах міської логістики рф. Він був єдиним елементом, який зв’язував материкову залізницю з Кримською, адже міст для цього вони не ризикують використовувати. Тому цей елемент логістики був надважливим для росіян, він використовувався для забезпечення саме військової логістики", - додав Плетечук.

Нагадаємо, у ніч на 25 липня російські війська атакували Україну 38 ударними дронами типу Shahed 131/136. Українська протиповітряна оборона збила 25 ворожих дронів. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вранці 25 липня вчергове атакувало населений пункт Куп'янськ-Вузловий на Харківщині. Внаслідок удару постраждала цивільна та енергетична інфраструктура селища, розповів в ефірі "Ми-Україна" голова Куп'янської МВА Андрій Беседін.

 

Головне