Попри рішення Єврокомісії: Польща та Угорщина продовжать заборону на імпорт українського зерна

Попри рішення Єврокомісії: Польща та Угорщина продовжать заборону на імпорт українського зерна

Польща попри рішення Європейської комісії продовжить заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції. Відповідну заяву зробив польський прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Ми продовжимо заборону на імпорт українського зерна, незважаючи на відсутність схвалення ЄС. Ми зробимо це, тому що це в інтересах польського фермера", - наголосив польський прем'єр.

Також продовження ембарго на імпорт українського зерна підтвердив і прессекретар уряду Польщі Пьотр Мюллер.

"З приводу рішення Європейської комісії прем'єр-міністр Моравецький недвозначно заявив на зустрічі в Елку, що Польща продовжить ембарго на українське зерно", - наголосив Мюллер.

Про аналогічне рішення оголосила і Угорщина. Як зазначив міністр сільського господарства країни Іштван Надь, кордон Угорщини буде закритий для 24 товарів з України.

"Угорщина закриває кордони для 24 українських товарів, які перебувають під національною юрисдикцією. Захищаємо інтереси угорських фермерів", - заявив Надь.

Як повідомляли "Ми-Україна", Європейська комісія вирішила не продовжувати після 15 вересня обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції.

Головне