Понад 3 тисячі засуджених подали заяви на службу в армії, — Мін'юст

Понад 3 тисячі засуджених подали заяви на службу в армії, — Мін'юст

Заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для безпосередньої участі в обороні України вже подали понад 3 тисячі засуджених. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

"Ми так і прогнозували до прийняття цього закону. Не можна говорити, що всі 20 тисяч людей, про які ми зазначали як потенціал, приєднаються. Тому що при попередніх опитуваннях близько 4,5 тисяч виявили бажання", — повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, закон містить перестороги на випадок, якщо хтось раптом розглядає укладення контракту із ЗСУ як можливість вийти на свободу, але не воювати.

За її словами, у Мін’юсті розуміли, "що будуть бажаючі, але закон обмежить ту чи іншу категорію, тому не можна говорити, що всі бажаючі потраплять на умовно-дострокове звільнення і укладуть контракт".

За її словами, реально набрати 4-5 тисяч засуджених на службу за контрактом.

Нагадаємо, АРМА планує передати до Національного художнього музею України для зберігання 112 картин, які визнано об'єктами культурної цінності та належали Медведчуку. Про це повідомляє голова АРМА Олена Дума.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру у державній зраді трьом колишнім співробітникам МВС України з Криму.

Головне