Понад 100 одиниць: Тайвань зафіксував наближення рекордної кількості літаків та кораблів КНР

Понад 100 одиниць: Тайвань зафіксував наближення рекордної кількості літаків та кораблів КНР

Збройні сили Тайваню повідомили про фіксацію наближення до острівної держави 103 одиниць літальних апаратів та дев'яти кораблів армії КНР. У повідомленні Міноборони країни цю кільіксть назвали "нещодавнім максимумом", пише Reuters.

У відомстві також вказали, що 40 з понад сотні китайських літаків перетнули так звану серединну лінію Тайванської протоки і, відповідно, зайшли до розпізнавальної зони ППО острова.

Такі дії Китаю створили "серйозні безпекові виклики" у протоці та на регіональному рівні, йдеться у заяві міністерства.

"Постійне військове переслідування з боку комуністичних військових може легко призвести до різкого зростання напруженості та погіршення регіональної безпеки. Ми закликаємо владу Пекіна взяти на себе відповідальність і негайно припинити такі деструктивні односторонні дії", - заявило тайванське оборонне відомство.

Китай, яка вважає керований Тайвань своєю територію, останніми роками регулярно проводить військові навчання навколо острова, прагнучи відстояти свої претензії на суверенітет і чинити тиск на Тайбей.

Нагадаємо, ще у червні Тайвань офіційно заявив, що його Збройні сили завдаватимуть ударів по китайських літаках та кораблях, якщо ті увійдуть до 12-мильної зони біля острівної держави. Відповідну заяву зробив представник тайванського Міноборони генерал-майор Лінь Веньхуан.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні на Тайвані відбулися щорічні навчання, під час яких імітувалося вторгнення Китаю в острівну державу та відпрацьовуються кроки подолання наслідків ймовірного нападу. Цьогоріч уперше “репетиція” включала у себе ракетний удар по Тайбею – столиці країни.

Головне