Польські перевізники з березня збираються відновити протести на кордоні

Польські перевізники з березня збираються відновити протести на кордоні

Польські перевізники планують відновити протести на кордоні з Україною в п'ятницю, 1 березня.

Про це пише RFM24.

За їх інформацією перевізники з регіонів Люблінського та Підкарпатського намірені знову заблокувати переходи в Гребенне, Дорогуську та Корчові, а можливо, і доступ до переправи в Медиці.

Повідомляється, що перевізники висловлюють незадоволення тим, що, як стверджують, їх витісняють з ринку українські перевізники. Також вони вимагають відновлення зобов'язання українських перевізників мати дозвіл, що був запроваджений з листопада 2023 року.

У той час транспортна індустрія висловлює надію на прийняття конкретних законодавчих актів.

"Ми отримали повідомлення від Міністерства інфраструктури про те, що буде представлений проєкт закону, який зміцнить перевірки українських перевізників, на минулому тижні - ми не маємо жодного проєкту", - заявив президент Асоціації транспорту та логістики Польщі Мацей Вронський.

Він додав, що перевізники продовжують протестувати, хоча це неофіційно.

"Ми бачимо цих людей на протестах фермерів. Для мене це також абсолютно несерйозно, ми повинні надати урядовому управлінню можливість реалізувати угоду, укладену в січні. Я проти посилення протестів, я проти блокування доріг, я за вирішення конкретних проблем громад", - зауважив Вронський.

Крім того, у Польщі фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Німеччиною.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Львові СБУ викрила подружжя агентів ФСБ, які готували ракетний удар по ТЕС.

Головне