Польща і країни Балтії закривають кордони з Білоруссю

Польща і країни Балтії закривають кордони з Білоруссю

Влада Польщі ухвалила рішення укріпити кордон з Білоруссю через прибуття до сусідньої країни найманців із російської групи “Вагнера”. Про це повідомляє віцепрем’єр Ярослав Качинський, інформує Wprost.

За його словами, група “Вагнера” в Білорусі, яка, за оцінками, може налічувати близько восьми тисяч воїнів, створює "принаймні потенційно нову" ситуацію.

"Це елемент, який є небезпечним для України, він є потенційно небезпечним і для Литви, і може бути небезпечним для нас. Це може означати нову фазу гібридної війни, набагато складнішу, ніж та, з якою ми стикалися досі. Тому були прийняті рішення, що стосуються зміцнення нашої оборони на східному кордоні", – зазначив Качинський.

Віцепрем’єр додав, що рішення про укріплення кордону стосується як збільшення сил, які будуть там постійно присутні, так і збільшення кількості різного роду загороджень та укріплень.

"Політика безпеки орієнтована на найтемніші сценарії. І керуючись цим принципом, ми змушені були приймати такі рішення", - наголосив Качинський.

Нагадаємо, що у Тверській області в росії впав приватний літак. Всі, хто перебував на борту літака, загинули

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Білорусі поступово зменшується кількість “вагнерівців”. Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко

Головне