Польща не має можливості передати Україні Patriot, але допоможе іншим озброєнням, - Туск

Польща не має можливості передати Україні Patriot, але допоможе іншим озброєнням, - Туск

Польща не має резервів для передачі Україні комплексу Patriot, але обіцяє допомогти іншими засобами для посилення протиповітряної оборони. Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Туск зазначив, що та батарея Patriot, яка розміщена біля Жешува, звідки західна допомога надходить до України, не належить Польщі, а є в розпорядженні армії США.

"Коротко кажучи, ми не маємо в резерві батарей Patriot, і всі це розуміють. Разом з Києвом усі знають, що ми своє завдання виконали на шістку, якщо йдеться про підтримку України, також технікою і ППО", – сказав польський прем’єр.

За його словами, одна з батарей Patriot, яка розгорнута поблизу Ряшева, перебуває в розпорядженні армії США, і захищає хаб, звідки західна допомога надходить до України.

"Але існують також інші види озброєння, які допомагають Україні захищати небо, і тут Польща й надалі залишатиметься активною", — додав Туск, однак конкретний вид зброї не уточнював.

Нагадаємо, цьогоріч у Києві не планують відкривати пляжний сезон через дію воєнного стану. Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ЦПД зафіксували поширення окремими ЗМІ непідтвердженої інформації про понад 100 000 випадків дезертирства в Силах оборони.

Головне