Польща на понад $25 млн збільшить витрати на розвідку через загрози з боку рф 

Польща на понад $25 млн збільшить витрати на розвідку через загрози з боку рф 

Польський прем'єр Дональд Туск оголосив про суттєве збільшення фінансування розвідувальних служб країни на тлі російських загроз.

"Я вирішив виділити 100 мільйонів злотих з мого власного резерву, резерву прем'єр-міністра на зміцнення внутрішньої безпеки та розвідки", - цитує Reuters його заяву.

Туск пояснив, що Польща стала ключовою ціллю для Кремля, оскільки саме ця країна є головним розподільчим центром постачання допомоги від західних союзників в Україну.

На його переконання, росіяни лише посилять свої зусилля щодо дестабілізації країн ЄС, головним чином Польщі, Латвії, Литви та Естонії, перед прийдешніми червневими виборами. 

"Нам доведеться інвестувати більше ресурсів, часу, більше дій, коли справа стосується наших спецслужб", - зауважив прем'єр.

Туск нагадав, щоб спецслужбам Польщі вдалось успішно запобігти кільком спробам диверсій. 

Нагадаємо, минулого тижня Польща розпочала зведення фортифікаційних споруд на кордоні із Республікою Білорусь. Польська влада закликала Європу долучитися до фінансування, зважаючи на те, що "це не лише внутрішній кордон Польщі, а і кордон ЄС".

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник служби внутрішньої безпеки Естонії Марго Палоссон минулого місяця заявив, що російські спецслужби упродовж останнього року стали використовувати більш агресивну тактику в Балтійському регіоні.

Головне