Польща готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО, - Дуда

Польща готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО, - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда підтвердив готовність держави до розміщення ядерного озброєння на своїй території в межах програми Nuclear Sharing Північноатлантичного альянсу. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Fakt .

"Якщо буде рішення наших союзників стосовно розташування ядерної зброї в межах Nuclear Sharing та на нашій території, щоб зміцнити безпеку східного флангу НАТО, то ми до цього готові. Ми є союзником в Альянсі і несемо зобов'язання і щодо цього, тобто просто проводимо спільну політику", – пояснив Дуда.

Окремо він звернув увагу на продовження мілітаризації росією Калінінградської області, яка на півдні межує з Польщею, а на півночі і сході - з Литвою. Також польський лідер згадав і перекидання російської "ядерки" в Білорусь

Дуда зазначив, що питання ядерної зброї на території Польщі упродовж "деякого часу" є однією з тем польсько-американських перемовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон про погрози Путіна: "Недоречно погрожувати, коли у нас є ядерна зброя"

Нагадаємо, на початку цього року самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що росія завершила розгортання тактичної ядерної зброї в країні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні 2024 року стало відомо про плани США повернути ядерну зброю до Великої Британії вперше за 15 років через зростаючу загрозу від росії. Згідно з укладеними контрактами на новий об'єкт на авіабазі Королівських ВПС Лейкенхіт у Саффолку, США планують розмістити ядерні боєголовки, що втричі перевищують потужність бомби, скинутої на Хіросіму.

 
 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.