Половина французької молоді готова воювати в Україні, якщо це необхідно для захисту Франції

Половина французької молоді готова воювати в Україні, якщо це необхідно для захисту Франції

Кожен другий серед французької молоді були б готові стати до лав армії і воювати на території України, якби це було потрібно для захисту Франції. Про це повідомили у виданні Le Parisien.

Відповідні результати опитування на замовлення Інституту стратегічних досліджень військової школи та Загального управління з питань міжнародних відносин і стратегії навела низка ЗМІ. Участь в анкетуванні взяли 2300 французів у віці 18-25 років ще влітку 2023 року.

Близько 51% опитаних (хлопці і дівчата) відповіли ствердно на запитання "якби захист Франції потребував її участі у війні в Україні, чи готові були б ви долучитися для захисту вашої країни". В питанні без згадки України таку готовність висловили 57% опитаних.

Близько третини опитаних, 31%, прихильно ставляться до потенційної участі французьких військ у війні на боці України, тоді як серед покоління 50+ таких 17%. 

Також 62% опитаних вважають за доцільне відновити загальну військову службу, яку Франція скасувала у 1997 році. 

Нагадаємо, армія окупантів атакувала Очеретине Донецької області. Вони скинули авіабомбу на 5-поверхівку, в результаті чого одна людина загинула, ще двоє дістали поранення. Про це повідомляє голова Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану ракетно-дронову атаку Ірану на Ізраїль у ніч проти 14 квітня. Про це повідомив глава держави у X.

Головне