Половина енергетичної системи України пошкоджена ворожими обстрілами, – Кулеба

Половина енергетичної системи України пошкоджена ворожими обстрілами, – Кулеба

Під час російських атак ракетами та дронами пошкоджено половину енергетичної системи України.

Цією інформацію міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поділився у інтерв'ю виданню Foreign Policy.

Він також зазначив, що схвалення США фінансування для України підвищило бойовий дух серед солдатів та народу. Однак, якби оголошений пакет допомоги містив батарею Patriot, цей імпульс був би ще сильнішим, оскільки українці найбільше страждають від російських ракетних ударів.

Кулеба підкреслив, що російські балістичні ракети є серйозними загрозами в цій війні, оскільки останнім часом їх використовують переважно для руйнування енергетичної системи України. Він відзначив, що якби інша країна зазнала подібних масштабних руйнувань, її ситуація була б набагато гіршою, ніж в Україні.

"Ми стійкі, знаємо, які ставки. Але просто, щоб дати зрозуміти вашим глядачам: половина нашої енергетичної системи пошкоджена, і нам все ще доводиться керувати країною, вести військові дії та заручатися підтримкою всього світу", – сказав Кулеба.

Міністр пояснив, що Україні потрібне пріоритетне озброєння, таке як артилерійські боєприпаси, системи протиповітряної оборони та ракети-перехоплювачі, щоб зупиняти падіння російських ракет. Крім того, важливі засоби радіоелектронної боротьби.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська намагаються захопити стратегічну ініціативу на східному фронті. На деяких напрямках противник створив певну перевагу у силах та засобах. 

Головне